View from east

This project serves as an expansion of a small community market-garden in a urban context. This garden grows and harvests crops to sell them to the community and local businesses. Children go to the garden after school to help with the garden shores and finish up their homework. As an intent to offer better learning experiences for children of the community, this expansion adds multiple learning spaces for supervised study groups and specialized mentoring.

Pavilion model

The expansion lies in the threshold between the garden and a urban forest that was formerly occupied by squatters. This marks the entrance to a natural environment, contrasting the urban character of the surroundings. The basic design idea is a slanted roof that protects two solid volumes. Areas are delimited between and around those volumes. The pavilion maintains the natural atmosphere of the forest and garden while adding learning programs that benefit from the peaceful environment.

Site Plan Floor Plan Elevation and Section